Terug naar overzicht Reageer

Uitgelicht | Droom, realiseer, groei: het ontwerp voor de Cultuurlening

Guido Jansen 8 maanden geleden

Kismanstudio (www.kismanstudio.nl) en studio marie (www.studiomarie.nl), twee ontwerpstudio’s die gevestigd zijn aan Draaiweg 51 in Utrecht, hebben een serie affiches en een folder voor de Utrechtse Cultuurlening ontwikkeld. Dit is één van de projecten waar grafisch ontwerpers Max Kisman en Marije Koopmans, huurders bij SWK030, een samenwerking zijn aangegaan. We laten graag zien wat het ontwerp is geworden.
 


Over de Utrechtse Cultuurlening
De Utrechtse Cultuurlening wil individuen en instellingen/ondernemingen ondersteunen in het realiseren van hun dromen, plannen en/of initiatieven middels het verstrekken van leningen met een lage rente. Daarmee stimuleert de Utrechtse Cultuurlening de realisatie van een ‘gedroomd’ project en de ontwikkeling en groei van de kunstenaar/creatief of instelling/onderneming.
 


Het ontwerp
Marije: “De driedeling ‘droom’, ‘realiseer’ en ‘groei’ levert de basis voor een drietal affiches die zowel apart, in de verspreiding over ateliers en culturele instellingen, als samen, gedurende de workshops, gebruikt kunnen worden.” Max: “De drie affiches vormen één geheel en worden in elkaar gevouwen als pakket verspreid. Ze worden bij elkaar gehouden door een dubbelgevouwen flyer en zwarte paperclip. Deze flyer, die ook los verspreid kan worden, bevat meer specifieke informatie over de lening en de aanvraagprocedure.”