Terug naar overzicht Reageer

11-06 | FOTODOK Stipendium Dialoog 2018

Guido Jansen 7 maanden geleden Bewerkt 7 maanden geleden


In samenwerking met Stichting Dialoog en Vrij Nederland lanceert FOTODOK Stipendium Dialoog 2018. Dit is een stipendium voor beginnende fotografen om een fotodocumentaire te maken rondom het thema Het Nieuwe Wij. In 2017 heeft Sanne van den Elzen deze gewonnen om haar tentoonstelling Voorbij Wij en Zij te ontwikkelen. Kennen jullie iemand die hier in geïnteresseerd is?

Over het thema
“Wij zijn de democratie, wij zijn het zorgstelsel, het buurtgenootschap, de sportvereniging, wij zijn ons werk, maar wij zijn ook Facebook, Instagram en de algoritmes die daarvoor ingezet worden.
[…]
We staan voor de uitdaging om op zoek te gaan naar nieuwe structuren die recht doen aan veranderende ideeën over hoe we met elkaar willen samen leven. Daarbij is het structureren van ons leven en het leven in structuren op zichzelf een blijvend gegeven. De vorm en inhoud van deze structuren zijn echter variabel. Ook de grens tussen onze eigen invloed en de zelfregulerende invloed van het systeem of de machtsverhoudingen die het systeem bepalen, zal daarbij opnieuw onderzocht moeten worden.”

Aanmelden
De deadline voor de aanvraag is 11 juni. Meer informatie over het stipendium en de aanvraagprocedure vindt je op de website: http://www.fotodok.org/stipendium-dialoog-2018/