Terug naar overzicht Reageer

Beschikbaar tuinatelier aan de Maliesingel 28

Guido Jansen 6 maanden geleden Bewerkt 6 maanden geleden

Atelier KF Hein Fonds


In de tuin van het K.F. Hein Fonds aan de Maliesingel 28 in Utrecht is per 1 februari 2019 een tuinatelier beschikbaar voor een kunstenaar uit de provincie Utrecht. Het atelier is bedoeld voor tijdelijke projecten en kan maximaal 3 maanden gebruikt worden, waarna de ruimte weer ter beschikking wordt gesteld aan een volgende kunstenaar.


Voor wie?
Voor beeldend kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, theatermakers, fotografen en andere cultuurmakers uit de provincie Utrecht die willen werken aan een tijdelijk project, en die daarvoor een rustige, in het groen gelegen, lichte ruimte zoeken. De ruimte is geschikt voor verschillende disciplines. Lawaaigevende werkzaamheden in overleg.


Praktische informatie
Kenmerken: recent volledig opgeknapt, rustig gelegen in groene beeldentuin, veel licht dankzij twee daklichten en twee ramen
Afmetingen: 24 m2 (8 x 3) en 2,30 m hoog
Voorzieningen: mechanische ventilatie, pantry met warm en koud water en koelkast Toegankelijkheid: vrij toegankelijk met eigen sleutel, enkel tijdens kantooruren
Kosten: de ruimte wordt kosteloos aangeboden. Voor de inrichting zorgt de gebruiker zelf.


K.F. Hein Fonds en kunstcommissie
Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken, en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Daarom steunen we bijzondere initiatieven en individuen met giften, advies, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengen we waardevolle projecten graag breed onder de aandacht en denken we mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken.
De kunstcommissie heeft als doel kunstenaars uit de provincie Utrecht te ondersteunen en adviseert het bestuur over kunstopdrachten en -aankopen. De commissie zet zich met bijzondere projecten in voor kunst en kunstenaars in de provincie Utrecht. Jaarlijks terugkerende initiatieven zijn het K.F. Hein Stipendium, het Kunstparticipatieproject en kunstopdrachten op bijzondere plekken in de provincie. Meer informatie hierover is te vinden op de website.


Interesse?
Stuur vóór 6 augustus a.s. een e-mail aan mstolker@kfhein.nl met wie je bent, wat voor werk je maakt en een korte omschrijving waarvoor je dit atelier zou willen gebruiken. We beoordelen dan of het plan past bij de ruimte en het fonds. We plannen in overleg in welke periode in 2019 je van de ruimte gebruik kunt maken.


Tuinatelier KF Hein fonds buiten                     Tuinatelier KF Hein fonds keuken