Terug naar overzicht Reageer

Linoprint en Monoprint cursus

Hinke Weikamp 4 maanden geleden

Altijd al willen experimenteren met verschillende druktechnieken?
Schrijf je dan nu in voor een 10 weekse cursus linoprint en monoprint!

In 10 weken leer je alles over ontwerpen, druktechnieken, materialen, papier, kleuren en inkt. Je gaat werken met linoprint en monoprint en maak je een eigen print waarin je beide technieken combineert.

10 lessen
Datum: dinsdag, start 4 september 19.00-21.30
Prijs: € 350,- inclusief materiaal (guts-set, linoleum, papier, inkt)
Docenten: Cynthia Kars Boom (Linoprint) & Hinke Weikamp (Monoprint)
Waar: Emmy van Lokhorststraat in Utrecht

Wat is Monoprint?
Monoprinten is een eenvoudige, grafische druktechniek waarmee je een mooie serie prints op papier kunt maken. Je maakt deze prints door verschillende materialen en structuren in te inkten, die je vervolgens afdrukt met behulp van de (ets)pers. Deze techniek geeft je de kans om vrij te experimenteren en heel direct bezig te zijn met het materiaal. De resultaten zijn altijd verrassend. De techniek is heel toegankelijk, ervaring is niet nodig. 

Wat is Linoprint?
Linoprinten kennen de meeste nog van de basisschool of middelbare school. Het valt onder hoogdruk en is 1 van de oudste druktechnieken! Met een stuk linoleum en gutsmesjes creëer je je eigen afdruk. Met de gutsmesjes snijd je het materiaal weg, hierdoor ontstaat hoogte verschil. De hoge delen rol je in met inkt waardoor er tijdens het afdrukken een print ontstaan. Je kunt nu meerdere afdrukken maken van je ontwerp! Tijdens de cursus maken we gebruik van verschillende persen, waaronder een etspers. 

De 10 lessen vinden plaats op 
4 , 11, 18, 25 sept,
2, 9, 16, 30 okt,
6 en 13 nov.

Meld je nu aan via www.ontwerpstudiohinke.nl


Guido Jansen 4 maanden geleden

Hallo Hinke,

Wat een leuk lesaanbod! Zou je het leuk vinden als ik deze ook verspreid via onze andere kanalen (Facebook, nieuwsbrief, etc.)?

Alvast veel plezier gewenst tijdens de lessen!

Groet,
Guido

Hinke Weikamp 4 maanden geleden

Hoi Guido, 


Dankje. En ja, graag!


Groet,
Hinke