Terug naar overzicht Reageer

ArtRocks 2018, Muziekcompetitie “Hoe klinkt een kunstwerk in jouw oren?”

Ramdath Mos 2 maanden geleden Bewerkt 2 maanden geleden

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? Maak een track geïnspireerd op kunst en win een geldprijs van €1000, een videoclip, een optreden in een bekend museum en een optreden in poppodium Paradiso.

Kies een kunstwerk, maak en upload je track. Of bekijk en luister de inzendingen en breng je stem uit op je favoriete track via: www.artrocks.nl!


Op 28 augustus werd de de 4e editie van muziekcompetitie Art Rocks gelanceerd in zeven Nederlandse topmusea. 


Art Rocks daagt muzikanten in alle genres uit om een nummer te schrijven bij de collecties van Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Centraal Museum, Museum Prinsenhof, Tropenmuseum en het Drents Museum


Art Rocks is de enige competitie waarin kunst en muziek samensmelten. Ruim vijftig kunstwerken en historische objecten uit allerlei tijdvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen als inspiratiebron. Werken van bekende grootmeesters als Vincent van Gogh, Ai Wei Wei, Rothko, Edvard Munch en Rubens, maar ook minder bekend werk van hedendaagse kunstenaars als Carolein Smit, Jaco van der Vaart en Johan Tahon.


Zanger en producer Blaudzun en rapper Yung Nnelg zijn dit jaar de ambassadeurs en hebben ter inspiratie zelf ook een nummer geschreven bij de collectie. Daarnaast geven zij verschillende masterclasses. Luister hier hun nummers.


Op 1 november maken we de 56 deelnemers van de museumrondes bekend; zij verzorgen een muziekoptreden op zaal. Dit vormt het magische moment van Art Rocks, wanneer in de doorgaans stille museumzaal muziek klinkt bij het gekozen kunstwerk.ArtRocks 2018
art rocks 2018