SWK030

Creatieve huisvesting

Discipline: Creatieve Industrie

www.swk030.nl
Broedplaats Cultuur Evenementen Kunst Programmamaker Verduurzamen

Bio

Arna Notten (directeur), Els Gielesen (Financien), Hidde Boersma (Medewerker financien), Annette Besseling (Verhuurzaken), Rosal Bezuijen (Verhuurzaken), Okke Beerends (Onderhoud), Pieter Heymeijer (Onderhoud) en Guido Jansen (Communicatie en Community).

SWK030 creatieve huisvesting is een non-profitorganisatie met als doelstelling professionele kunstenaars, creatief ondernemers, kunstinstellingen en culturele organisaties betaalbare werkruimte te bieden in de gemeente Utrecht.

Wij huisvesten onze huurders in gebouwen die eigendom zijn van de stichting, en daarnaast op locaties die worden gehuurd van de gemeente, van woningcorporaties, vastgoedeigenaren, onderwijsinstellingen en van particulieren. Al vele jaren ontwikkelt, beheert en verhuurt SWK030 cultureel vastgoed, vaak in nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht.

Dit heeft geleid tot een aanzienlijke groei van het aantal vierkante meters permanente culturele werkruimte in de stad. Deze voorziening dient als basis voor de totstandkoming van een breed scala aan kunstuitingen. In 2015 beheren we ruim 30 locaties, waarvan het merendeel permanent is. Bij elkaar zijn dat 400 ruimten waarin dagelijks meer dan 750 kunstenaars en creatief ondernemers actief zijn. In totaal gaat het om ca. 25.000 vierkante meter werk-, repetitie- en tentoonstellingsruimte. Een paar in het oog springende panden zijn Cultuurhuis Stefanus in Overvecht, Het Witte Pand en het Muziekgebouw aan de Loevenhoutsedijk, de atelierwoningen in de Kersenboomgaard in Leidsche Rijn, het rijksmonumentale pand Plompetorengracht 4 als huisvesting voor Organisatie Oude Muziek en CLEVER FRANKE.

Als faciliterende instelling levert SWK030 een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en het behoud van het culturele klimaat in de stad en regio Utrecht. Dat doen we door het verwerven en het beheer van panden, maar ook door huurders te stimuleren om samen te werken en uit te wisselen in hun gebouwen, door initiatieven van kunstenaars te ondersteunen, tijdelijke ruimten beschikbaar te stellen als presentatieruimten en soms door kleine financiële bijdragen te leveren aan publieke activiteiten. We besteden veel aandacht aan een optimale communicatie met onze huurders en het aanbieden van informatie op een overzichtelijke en eigentijdse wijze.

Lauwerecht 10-12

Meer locaties

Deelnemers locatie

Van dezelfde locatie

Social


Foto's van SWK030